HTML

Miazmás

Ami eszembe jut.

Friss topikok

Linkblog

Egyháztörvény, lófaszt.

2012.01.02. 14:04 Miazmás

 

Hogy mit gondolok arról, ha valaki valamilyen istenben vagy effélében hisz, azt korábban már leírtam, ezért ezt most nem feszegetem tovább. Az egyházak körüli vita azonban jó alap és lehetőség arra, hogy végre beszéljünk az egész "mi egyház és mi nem" háború lényegéről, a pénzről és a hatalomról.
Minthogy immár a katolikus egyház is beleszól az ország irányításába (KDNP), illetve segített a FIDESZ hatalomra jutásában, így Orbánnak most ezt meg kell hálálnia, elsősorban pénzzel és pozíciókkal, no meg új hívők biztosításával (iskolai hittan). Az is megérne egy misét(sic!), hogy kik, milyen erkölcsű hazug, gerinctelen férgek akarnak erkölcstant előírni az iskolákban.
Ha tényleg az egyházkérdés megoldása lenne a cél, akkor annak elérése egy tollvonással lehetséges lenne: Egyházi adó bevezetése a magukat az adott egyházi közösséghez tartozók részére, az állami támogatás teljes megszüntetése, adókedvezmények eltörlése.
 
Aki egyházi iskolába akarja járatni a gyerekét, vagy templomba akar járni, az fizesse ezt meg a hobbiját. Én se mással akarom megfizettetni a sajátomat. Ettől a ponttól elvesztené a lényegét, hogy mi egyház és mi nem az. És több, mint 50 milliárdot spórolnánk, amiből például fútést lehet fizetni az iskolákban, orvosoknak bért emelni stb.
És ha sokat vacakolnak ezen, akkor remélem, hogy előbb-utóbb a csősz mindenkit kizavar az erőből.

6 komment · 1 trackback

....de vannak egyenlőbbek

2011.11.28. 08:49 Miazmás

 
A kisember sokszor szeret kivételezettnek, a szabályokon felülinek lenni vagy annak érezni magát. Ez mindig így volt és így is marad, nincs mit rajta csodálkozni. Magyarországon különösen jellemző, hogy a magánéletben talán sikertelen vagy kevés szavú, kis tekintélyű emberek szeretik érezni, hogy na, most mekkora hatalomra tettek szert. Így volt ez a honvédségnél is anno, emlékszem valami Szemánra is, talán kicsi volt a farka, nem tudom, de úgy vélem, hogy a magánéletben akkor egy senki volt és azzal a hozzáállással azt hiszem, még ma is az. No, mindegy. Fentiek alól persze a közterület felügyelők sem kivételek, nekik mindent szabad, olyat is, amiért másokat azonnal büntetnek. És ahogy látszik is, mindezt nyíltan és büszkén. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Update: a diplomaták meg még egyenlőbbek....

Szólj hozzá!

Címkék: büntetés parkolás felügyelet közterület

Bukfenc

2011.10.07. 08:15 Miazmás

Kerényi Imre ma a Viktor 1 Ma reggel című műsorában Mózes és István törvényeihez hasonlította hazánk új tákolmányát. Lelke rajta. Azonban azt is mondta, hogy ahogyan az egyházak a katekizmus esetében, úgy az államnak is feladata megismertetni az alaptörvényt a gyerekekkel. Kis logikai bukfenc van itt, ugyanis azt, hogy a gyerek jár-e hittanra oder nein A SZÜLŐ DÖNTI EL. De tételezzük fel, hogy vannak olyan dolgok, amiben a szülő nem dönthet, ilyen például a tankötelezettség is. Rendben. Amikor sokat tapasztalt, jogi egyetemet végzett emberek hosszú vitákat folytatnak alkotmányossági kérdésekben, akkor egy 10-14 éves gyerek - nulla érdeklődéssel - vajon mennyit ért meg ebből? És ez mennyibe kerül nekünk?

Szólj hozzá!

Csuhások! Térdre, imához!

2011.10.04. 08:41 Miazmás

 Így fogalmazott egykor a ma mintakeresztény Orbán Viktor. Vele van a szintén über keresztény Semjén "kedvtelésből állatokat ölő" Zsolt, aki csak azért kellett, hogy a templomokban is lehessen politikai kampányt folytatni. Nos, az amúgy pedofil és hatalmi visszaélési ügyektől hangos katolikus egyház (de jórészt a többi is) a pénzért bármit megtesz, az egyházi támogatás kell, mint egy falat kenyér, különben ha a hívekre lenne bízva, akkor bizony nagyon hamar éhen döglenének.

 
És most egy kicsit vonatkoztassunk el a pénzügyektől. Sok helyen kifejtettem már, hogy ugye ha én előadnám, hogy hangokat hallok, hogy valaki szól hozzám és olyan személyekkel beszélgetek, akiket nem látok, akkor elvennék a személyimet, gyámság alá helyeznének, és bizony úgy zárnának be egy bizonyos intézetbe, hogy senki soha nem hallana rólam többet. Ez alól persze mindig kivétel, ha az én képzelt barátom Jézus vagy Mária, vagy bármely más vallás által dicsőített személy. És akkor most gondoljuk el, hogy az ilyen képzelt barátokkal rendelkező emberek egy ország sorsáról döntenek. Hmm.... Nem rossz, biztosan megérdemeljük. Már az is vérlázító volt, amikor Shmit Páll (aki biztos nem pártvonalon jutott az Astoria élére az átkosban) kezet csókolt a pápának. Nekem egy ország nevében ne hódoljon egy egyházi vezetőnek se. Titokban persze felőlem akár....  
 
És akkor most a lényeg: Miért akarja egy vallási csoport, hogy egyházként bejegyezzék? Természetesen a pénzügyi kedvezményekért és az állami támogatásért. Ami több tíz milliárd akkor, amikor iskolákban zárják el a gázt (az egyházi iskola az állami iskolának járó normatíván felül kiegészítő támogatást is kap!), és nem tudnak ebédet adni a tanulóknak. Persze megvan a megoldás: az ember nem csak étellel él, majd lesz hitoktatás az iskolákban és ezek a derék papok magukhoz hasonló pszichiátriai esetet csinálnak sok-sok diákból, állami támogatással. Így, ha elég sok gyereket sikerül bevonni a nagy közös képzelgésbe, akkor az egyház pénze évtizedekre előre biztosított lesz, hiszen a mai iskolás nemzedék is támogatni fogja az egyházakat. Zseniális. És megint én fizetem a Mátyás templom fűtését, viszont ha be akarnék menni akkor fizetnem kéne. Persze jó, ha sok a vallásos ember, mert azt a réteget mindig könnyebb irányítani, nekik nem kell logikailag megmagyarázni semmit, simán benyelik, hogy például nem fogja a multi áthárítani az adót. Meg azt is, hogy mindenki jól jár. Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!
 
Valljuk meg, hogy ateisták vagyunk! 
 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán vallás viktor támogatás egyházak egyházi

Állatfajok 1. - A paraszt biciklisek

2011.09.29. 08:53 Miazmás

 

Mielőtt az a vád érne, hogy kívülről kritizálom a kerékpárosokat megjegyzem: magam is biciklivel járok munkába Budapesten, amikor a helyzet (időjárás, napi program stb.) arra alkalmas. Éppen az ilyen alkalmak azok, amikor látom a biciklisek paraszt rétegeinek dühítő szokásait. Magyarországon ma az a helyzet, hogy ha valaminek nincsenek következményei (pl. gyalogosok pirosban szaladgálása), akkor azt az emberek megteszik. A magyar ember sunyi. Itt még mindig sikk például az államtól lopni. Ez persze nem tartozik szorosan a témához, de szemlélteti a hozzáállást. Nézzük hát, mekkora parasztok tudnak lenni a biciklisek: 
 
- Piroson hajt át, olyat is láttam már, hogy közben zenét hallgat mp3 lejátszóról. 
- Zebrán kelek át gyalogosan a zöld jelzésnél (Budapest VIII. Szilágyi u., mely az Üllői út felé egyirányú), eközben a biciklis a körút felől balra nagyívben behajt az utcába úgy, hogy a zebrán majdnem elüt.
- Megelőzi a kocsisort azért, hogy - mivel lassú - utána feltartsa azt.
- Járdán hajt és CSENGET a gyalogosokra. Nem fogja fel, hogy ő a járdán vendég csupán.
- Az úttesten hajt és feltartja a forgalmat annak ellenére, hogy vele párhuzamosan kerékpárút fut.
- Jobbról előz.
- Kerékpárúton egymás mellett hajt, majd amikor szemből is jönnek akkor majdnem leszorítja a mellette tekerőt.
 
Nyilván nem teljes a lista. Ilyenkor eszembe jut, hogy vajon mennyiben járulnak hozzá ezek az emberek ahhoz, hogy a kerékpárosokat negatívan ítéljék meg. Az a baj, hogy például a CM szervezőit sem hallom, hogy folyamatosan hangoztatnák, hogy mindenki tartsa be a szabályokat. Pedig ha jogok kellenek, akkor kötelességek is vannak.
 
 

4 komment

Címkék: budapest közlekedés paraszt kerékpárosok

A nagymagyar öntudat

2011.09.22. 00:36 Miazmás

 Ma betértünk egy Tesco-ba. Ez eddig szót sem érdemelne. A pékárunál viszont figyelmes lettem egy 40-50 közti párra. A férfin terepmintás ruha volt, a nőn meg Kárpátia póló. És elképzeltem egy beszélgetést köztük:

- Te Feri, a Gábor mondta a tévében, hogy ezek a mocskos rohadt Tel Avivból jött multik kiviszik a pénzt az országból.
- Bizony anya, ez így van.
- Te Feri! A Tesco nem multi?
- Hát, szerintem igen. No, nézd már, csak 15 a kifli!


 

1 komment

Pofátlan végkielégítések

2011.05.10. 10:00 Miazmás

Többen pofátlanul magas pénzeket vettek fel ebben az országban a közösből. Ezt senki sem vitatja, legfeljebb az érintettek. Hogy Orbánék mit akarnak, az is világos: Igazságot azt nem. Inkább azt, hogy megmutassák a Batátok közt-Jóban-rosszban síkon élő plebsznek, hogy majd ők igazságot tesznek. Ezért ez a masszív kínlódás a különadóval. Sajátos a helyzet, kihátrálni innen már nem lehet, így a hétfőn elfogadott törvény a menthető mentésére koncentrál. Érdekes azonban az a kudarc sorozat, amit a FIDESZ produkált. Élen egy sohasem hazudó jogásszal nem volt képes annyira kicsinálni az alkotmánybíróságot, hogy keresztül tudja verni ezt a törvényt. De mint sok FIDESZ-törvény úgy ez is csak az ellenfelek kicsinálására és szemfényvesztésre szolgál. Ha nem így lenne, akkor nyugodtan kivethették volna a különadót 1998-tól is, vagy mondhatnák azt, hogy lehet, hogy eddig voltak ilyen kifizetések, de mostantól nincsenek és kész. Miért ne? Vagy a nyugdíjpénztári tagok POFÁTLAN kirablását is büntetheténk.

Szerintem a jó erkölcsbe ütközik több millió embert megzsarolni is. Persze egy olyan országban, ahol sokan azt hiszik, hogy aki nem ment vissza az államiba az tb-t sem fizet és az államnak csak a nyugdíjjárulék negyedét.... Butaország. 300 forintért népszavaz, de hagyja, hogy milliókat vegyenek el tőle. Pofátlan nem észrevenni, hogy több helyről jön a költségtérítés, amit hirtelen átneveztek anno, így lehetetlenítve el a népszavazást róla. Pofátlan alkotmányozni is, úgy, hogy a mostani kormány a saját korábbi – természetesen csak az ellenfélre vonatkozó – (kettős) mércéje alapján illegitim. Pofátlan dolog közpénzen lézerblokkolós Audival villogni. Ha valaki jogszerűen vett fel pénzt, azt jogállamban utólag nem piszkálják. Szeretném megélni, hogy a visszamenőleges törvényt helyeslők közül valakit hasonló módon utólag zárnak börtönbe egy olyan tettért, ami az elkövetéskor még jogszerű volt. És akkor ott majd lesz ideje gondolkodni.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása