HTML

Miazmás

Ami eszembe jut.

Friss topikok

Linkblog

Egyháztörvény, lófaszt.

2012.01.02. 14:04 Miazmás

 

Hogy mit gondolok arról, ha valaki valamilyen istenben vagy effélében hisz, azt korábban már leírtam, ezért ezt most nem feszegetem tovább. Az egyházak körüli vita azonban jó alap és lehetőség arra, hogy végre beszéljünk az egész "mi egyház és mi nem" háború lényegéről, a pénzről és a hatalomról.
Minthogy immár a katolikus egyház is beleszól az ország irányításába (KDNP), illetve segített a FIDESZ hatalomra jutásában, így Orbánnak most ezt meg kell hálálnia, elsősorban pénzzel és pozíciókkal, no meg új hívők biztosításával (iskolai hittan). Az is megérne egy misét(sic!), hogy kik, milyen erkölcsű hazug, gerinctelen férgek akarnak erkölcstant előírni az iskolákban.
Ha tényleg az egyházkérdés megoldása lenne a cél, akkor annak elérése egy tollvonással lehetséges lenne: Egyházi adó bevezetése a magukat az adott egyházi közösséghez tartozók részére, az állami támogatás teljes megszüntetése, adókedvezmények eltörlése.
 
Aki egyházi iskolába akarja járatni a gyerekét, vagy templomba akar járni, az fizesse ezt meg a hobbiját. Én se mással akarom megfizettetni a sajátomat. Ettől a ponttól elvesztené a lényegét, hogy mi egyház és mi nem az. És több, mint 50 milliárdot spórolnánk, amiből például fútést lehet fizetni az iskolákban, orvosoknak bért emelni stb.
És ha sokat vacakolnak ezen, akkor remélem, hogy előbb-utóbb a csősz mindenkit kizavar az erőből.

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://miazmas.blog.hu/api/trackback/id/tr403513773

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Judit - ERKÖLCSTAN 2012.01.21. 11:40:23

„Az állami általános iskolában az erkölcstan óra vagy az ehelyett választható, az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan óra a kötelező tanórai foglalkozások része…. (Az) erkölcstan órát vagy az ehelyett vá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.23. 08:39:15

Nyugodj le, Soros-troll. A nép ellen szervezkedsz, s még neked áll feljebb?

Majd ha tovább nyalod a gazdáid seggét, velük együtt mehetsz az átnevelő táborba.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.10.23. 15:01:39

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mókás, ahogyan a saját szokásaidat vetíted ki rám. Te, aki minden megnyilvánulásodban pontosan azt harsogod, amit Viktorék mondanak. Te, aki pontosan úgy relativizálsz, ahogyan ők a sajtótájékoztatóikon. Szervezkedem? Hogyan? Miből mélyelemezted ki ezt? Fenyegetsz? Milyen átnevelő tábor? Normális vagy? Utóbbira tudom a választ. :)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.10.23. 15:14:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Amúgy kiket nevezel te a gazdáimnak? Világosíts fel kérlek, hadd tudjam én is!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.10.23. 20:32:58

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Hát ez nem valami konkrét. Soros meg már nem menő, Viktor már pénzügyi spekuláns birodalomról beszél. Ejnye no, ne tessék lemaradni! :)
süti beállítások módosítása