HTML

Miazmás

Ami eszembe jut.

Friss topikok

Linkblog

Csuhások! Térdre, imához!

2011.10.04. 08:41 Miazmás

 Így fogalmazott egykor a ma mintakeresztény Orbán Viktor. Vele van a szintén über keresztény Semjén "kedvtelésből állatokat ölő" Zsolt, aki csak azért kellett, hogy a templomokban is lehessen politikai kampányt folytatni. Nos, az amúgy pedofil és hatalmi visszaélési ügyektől hangos katolikus egyház (de jórészt a többi is) a pénzért bármit megtesz, az egyházi támogatás kell, mint egy falat kenyér, különben ha a hívekre lenne bízva, akkor bizony nagyon hamar éhen döglenének.

 
És most egy kicsit vonatkoztassunk el a pénzügyektől. Sok helyen kifejtettem már, hogy ugye ha én előadnám, hogy hangokat hallok, hogy valaki szól hozzám és olyan személyekkel beszélgetek, akiket nem látok, akkor elvennék a személyimet, gyámság alá helyeznének, és bizony úgy zárnának be egy bizonyos intézetbe, hogy senki soha nem hallana rólam többet. Ez alól persze mindig kivétel, ha az én képzelt barátom Jézus vagy Mária, vagy bármely más vallás által dicsőített személy. És akkor most gondoljuk el, hogy az ilyen képzelt barátokkal rendelkező emberek egy ország sorsáról döntenek. Hmm.... Nem rossz, biztosan megérdemeljük. Már az is vérlázító volt, amikor Shmit Páll (aki biztos nem pártvonalon jutott az Astoria élére az átkosban) kezet csókolt a pápának. Nekem egy ország nevében ne hódoljon egy egyházi vezetőnek se. Titokban persze felőlem akár....  
 
És akkor most a lényeg: Miért akarja egy vallási csoport, hogy egyházként bejegyezzék? Természetesen a pénzügyi kedvezményekért és az állami támogatásért. Ami több tíz milliárd akkor, amikor iskolákban zárják el a gázt (az egyházi iskola az állami iskolának járó normatíván felül kiegészítő támogatást is kap!), és nem tudnak ebédet adni a tanulóknak. Persze megvan a megoldás: az ember nem csak étellel él, majd lesz hitoktatás az iskolákban és ezek a derék papok magukhoz hasonló pszichiátriai esetet csinálnak sok-sok diákból, állami támogatással. Így, ha elég sok gyereket sikerül bevonni a nagy közös képzelgésbe, akkor az egyház pénze évtizedekre előre biztosított lesz, hiszen a mai iskolás nemzedék is támogatni fogja az egyházakat. Zseniális. És megint én fizetem a Mátyás templom fűtését, viszont ha be akarnék menni akkor fizetnem kéne. Persze jó, ha sok a vallásos ember, mert azt a réteget mindig könnyebb irányítani, nekik nem kell logikailag megmagyarázni semmit, simán benyelik, hogy például nem fogja a multi áthárítani az adót. Meg azt is, hogy mindenki jól jár. Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!
 
Valljuk meg, hogy ateisták vagyunk! 
 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán vallás viktor támogatás egyházak egyházi

A bejegyzés trackback címe:

https://miazmas.blog.hu/api/trackback/id/tr43277094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása