HTML

Miazmás

Ami eszembe jut.

Friss topikok

Linkblog

Állatfajok 1. - A paraszt biciklisek

2011.09.29. 08:53 Miazmás

 

Mielőtt az a vád érne, hogy kívülről kritizálom a kerékpárosokat megjegyzem: magam is biciklivel járok munkába Budapesten, amikor a helyzet (időjárás, napi program stb.) arra alkalmas. Éppen az ilyen alkalmak azok, amikor látom a biciklisek paraszt rétegeinek dühítő szokásait. Magyarországon ma az a helyzet, hogy ha valaminek nincsenek következményei (pl. gyalogosok pirosban szaladgálása), akkor azt az emberek megteszik. A magyar ember sunyi. Itt még mindig sikk például az államtól lopni. Ez persze nem tartozik szorosan a témához, de szemlélteti a hozzáállást. Nézzük hát, mekkora parasztok tudnak lenni a biciklisek: 
 
- Piroson hajt át, olyat is láttam már, hogy közben zenét hallgat mp3 lejátszóról. 
- Zebrán kelek át gyalogosan a zöld jelzésnél (Budapest VIII. Szilágyi u., mely az Üllői út felé egyirányú), eközben a biciklis a körút felől balra nagyívben behajt az utcába úgy, hogy a zebrán majdnem elüt.
- Megelőzi a kocsisort azért, hogy - mivel lassú - utána feltartsa azt.
- Járdán hajt és CSENGET a gyalogosokra. Nem fogja fel, hogy ő a járdán vendég csupán.
- Az úttesten hajt és feltartja a forgalmat annak ellenére, hogy vele párhuzamosan kerékpárút fut.
- Jobbról előz.
- Kerékpárúton egymás mellett hajt, majd amikor szemből is jönnek akkor majdnem leszorítja a mellette tekerőt.
 
Nyilván nem teljes a lista. Ilyenkor eszembe jut, hogy vajon mennyiben járulnak hozzá ezek az emberek ahhoz, hogy a kerékpárosokat negatívan ítéljék meg. Az a baj, hogy például a CM szervezőit sem hallom, hogy folyamatosan hangoztatnák, hogy mindenki tartsa be a szabályokat. Pedig ha jogok kellenek, akkor kötelességek is vannak.
 
 

4 komment

Címkék: budapest közlekedés paraszt kerékpárosok

A bejegyzés trackback címe:

https://miazmas.blog.hu/api/trackback/id/tr263264344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenczi István 2012.04.20. 22:41:12

egy ponton vitatkoznék a listáddal, mégpedig a pirosnál a kocsisor elé felvonulással. ne kelljen már a kipufogógázban várakoznom, miért csináljak úgy, mintha nem férnék el s tudnék előre menni. aztán ha zöld akkor elsőnek indulok, nem a kövér padlógázt szagolom, ők meg nyugodtan megelőzhetnek, van a dobozukon index, kormány.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.04.21. 14:15:01

@ishtee: Azonban téged minden lámpa után kerülgetni kell. Ez a gáz. Én igyekszem úgy közlekedni ha biciklivel megyek, hogy ne legyek útban.

Ferenczi István 2012.04.21. 15:05:59

meg ne szakadjanak az autósok, hogy kerülni kell, ha egyáltalán kell. szerintem az hogy én is kökzlekedek, nem gáz. ahol fel vannak festve a kerékpársávok a közutakra, ott sem véltelenül van kiszélesítve a sáv as lámpánál, tudod mire gondolok: a bringás állhat fel elsőnek. itt Kispesten is van ilyen, de nyugaton számtalan helyen.
én is úgy közlekedem, hogy ne legyek útban, pl. behúzodok a kereszteződéseknél, hogy előzni tudjanak ha szűk az utca, de azért nem szeretnék úgy csinálni, mintha ott se lennék. különösen nem a lámpás helyeken, ahol jellemzően több mint egy sáv van az autóknak, úgyhogy elférnek.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.04.21. 17:14:06

@ishtee: Persze, én sem azt mondtam, hogy úgy kell tenni, mintha ott sem lennél. Na de képzelj el egy körúti forgalmat, ahol éppen elférnek a saját sávjukban az autósok. Mikor negyedjére kell lelassítani, sávot váltani és megelőzni ugyanazt a biciklist, akkor méltán ideges az ember.
süti beállítások módosítása