HTML

Miazmás

Ami eszembe jut.

Friss topikok

Linkblog

Pofátlan végkielégítések

2011.05.10. 10:00 Miazmás

Többen pofátlanul magas pénzeket vettek fel ebben az országban a közösből. Ezt senki sem vitatja, legfeljebb az érintettek. Hogy Orbánék mit akarnak, az is világos: Igazságot azt nem. Inkább azt, hogy megmutassák a Batátok közt-Jóban-rosszban síkon élő plebsznek, hogy majd ők igazságot tesznek. Ezért ez a masszív kínlódás a különadóval. Sajátos a helyzet, kihátrálni innen már nem lehet, így a hétfőn elfogadott törvény a menthető mentésére koncentrál. Érdekes azonban az a kudarc sorozat, amit a FIDESZ produkált. Élen egy sohasem hazudó jogásszal nem volt képes annyira kicsinálni az alkotmánybíróságot, hogy keresztül tudja verni ezt a törvényt. De mint sok FIDESZ-törvény úgy ez is csak az ellenfelek kicsinálására és szemfényvesztésre szolgál. Ha nem így lenne, akkor nyugodtan kivethették volna a különadót 1998-tól is, vagy mondhatnák azt, hogy lehet, hogy eddig voltak ilyen kifizetések, de mostantól nincsenek és kész. Miért ne? Vagy a nyugdíjpénztári tagok POFÁTLAN kirablását is büntetheténk.

Szerintem a jó erkölcsbe ütközik több millió embert megzsarolni is. Persze egy olyan országban, ahol sokan azt hiszik, hogy aki nem ment vissza az államiba az tb-t sem fizet és az államnak csak a nyugdíjjárulék negyedét.... Butaország. 300 forintért népszavaz, de hagyja, hogy milliókat vegyenek el tőle. Pofátlan nem észrevenni, hogy több helyről jön a költségtérítés, amit hirtelen átneveztek anno, így lehetetlenítve el a népszavazást róla. Pofátlan alkotmányozni is, úgy, hogy a mostani kormány a saját korábbi – természetesen csak az ellenfélre vonatkozó – (kettős) mércéje alapján illegitim. Pofátlan dolog közpénzen lézerblokkolós Audival villogni. Ha valaki jogszerűen vett fel pénzt, azt jogállamban utólag nem piszkálják. Szeretném megélni, hogy a visszamenőleges törvényt helyeslők közül valakit hasonló módon utólag zárnak börtönbe egy olyan tettért, ami az elkövetéskor még jogszerű volt. És akkor ott majd lesz ideje gondolkodni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miazmas.blog.hu/api/trackback/id/tr682892480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása